• Рейтинг:
  • Модел:
    Мъх
  • На разположение:
    1 бр.
150.00 лв.
В наличност
Массивна изработка
Дървото на Живота с истински мъх и с изкуствени цветя
Височина: 45 см
Размер на топката с мъх- 15 см

Дърво изработено от 3 вида стабилизиран мъх.

Декорацията е поместена в пластмасова или керамична кашпа.

Поканете природата в дома или офиса с пухкавите дръвчета!
Изработени от скандинавски мъх, доставен от далечната Норвегия, те не само ще радват погледа ви, но и ще се погрижат за микроклимата на околното пространство.

Дръвчетата са с височина около 65см (заедно с кашпата) и диаметър - около 22см.

Ето някои важни характеристики на скандинавския мъх, които го правят желан елемент в съвременната интериорна декорация:

• Поддръжка
Мъхът не се нуждае от никаква поддръжка, никакво директно поливане, пръскане или подрязване, никакво изискване за необходима слънчева светлина - желателно е да не е изложен постоянно на пряка слънчева светлина или на сурови климатични условия. Мъхът може да вирее и в пространства само с изкуствено осветление - бани без естествено осветление, фитнес зали, помещения за спа, подземни помещения. Допуска се и използването му на открити места с навеси и неизложени на дъжд, и вятър пространства. Излагането на мъха директно срещу отоплителни уреди, камини и климатични системи не е препоръчително.

• Пречистване на въздуха
Скандинавският мъх може да абсорбира токсините от въздуха, допринасяйки по този начин за вашето здраве и благоденствие. Не съдържа никакви токсични химикали и компоненти. Има изключителната способност да премахва вредни материали, като амоняк, ацеталдехид и оцетна киселина. Пречиства въздуха от цигарен дим. Еленският мъх може да се инсталира и в кухненски пространства и санитарни помещения, където миризмите са широко разпространени. Неприятните миризми се отстраняват почти напълно - 88% в рамките на 30 минути при голяма квадратура мъх.

• Хипоалергенен продукт
Мъхът допринася за намаляване на алергичните реакции причинени от замърсяване на въздуха и на околната среда с най-добрият и най-сигурният метод - този на Природата сама по себе си. Не съдържа никакви алергени .Има свойството да отблъсква прахови частици във въздуха, не привлича насекоми или патогенни микроорганизми. По този начин декорацията с мъх е изключително подходяща и за детски стаи или затворени детски площадки. Мъхът има благотворни свойства като понижава нивата на стрес, напрежението в очите и облекчава умората. Създава една спокойна, комфортна, тиха и успокояваща атмосфера. Има лек и ненатрапчив мирис на Скандинавска горска растителност - усещане за автентична свежест. Абсолютно безвреден за домашни любимци и деца!

• Звукопоглъщане
Скандинавският мъх има и свойството да понижава нивата на шум, предимно високочестотни звуци в интериорната среда - подходящ изключително и като звукоизолация при направата на цяла стена.

• Естествен индикатор за влажност
Скандинавският мъх е естествено хигроскопичен продукт - поглъща влажност и хранителни вещества от околния въздух. Самата му физическата структура може да бъде като индикатор за нивото на влажност на един интериор.Мек на пипане - нормална влажност, твърд и леко ронлив - липса на влажност. При възстановяване на влажността в помещението той отново възвръща мекотата си. Необходимо му е минимум 40% влажност - диапазон на влажност, необходим и в интериорните помещения или пространства така ,че човек да се чувства и да живее добре.

Свързани продукти